Vacature Medewerker Servicedesk

28 november 2018 Het Informatiehuis Water (IHW) is een samenwerkingsverband van de waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat. Samen met de waterbeheerders komen we tot uniforme, toegankelijke en bruikbare informatie over water. Het IHW is de schakel tussen waterbeheerders en gebruikers van informatie over water. We ontsnipperen en centraliseren informatie over water, zodat alle relevante informatie op één punt is op te vragen. Concreet coördineren we de informatiestromen voor waterkwaliteit en -veiligheid, onderhouden en beheren we de Aquo-standaard, en beheren en ontwikkelen we applicaties om de informatie te bundelen en beschikbaar te stellen. Sinds 2011 speelt het IHW een belangrijke rol voor landelijke rapportages aan de waterbeheerders, de Tweede Kamer en de Europese Unie. Voor onze Servicedesk zijn wij per direct op zoek naar een:

Medewerker Servicedesk

(16 uur per week, standplaats Amersfoort) 
Het betreft een tijdelijke detachering voor de minimale periode van twee jaar, met optie tot verlenging vanuit jouw huidige overheidsinstantie.

Dit is jouw plek in de organisatie 
Om de samenwerking met waterbeheerders goed te laten verlopen, hebben we bij het IHW een Servicedesk ingericht. De Servicedesk dient als eerste ingang voor de waterbeheerders met vragen / opmerkingen over onze producten en diensten. Je komt bij het IHW te werken in een informele en enthousiaste werksfeer, waar een gedreven team dagelijks werkt aan het beschikbaar krijgen van alle relevante waterinformatie voor de sector. Samenwerken is het sleutelwoord binnen het IHW. Samen met je collega medewerker Servicedesk ben je verantwoordelijk voor het correct en tijdig afhandelen van alle meldingen die binnenkomen.

Wat ga je doen bij het Informatiehuis Water?
Bij onze Servicedesk komen alle vragen, opmerkingen, klachten of wijzigingsverzoeken binnen. Dit kunnen vragen zijn over het aanleveren van waterkwaliteitsgegevens, de werking van een applicatie of wijzigingsvoorstellen op de Aquo-standaard. Je bent dus de eerste vraagbaak voor al onze klanten.

Je hebt voornamelijk contact met waterbeheerders, gebruikers en andere partners, die zich bij de Servicedesk melden met uiteenlopende vragen en meldingen. Een klantvriendelijke, geduldige en efficiënte houding is daarom van belang. Je luistert goed en vraagt door, je weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Je registreert alle vragen en meldingen in Topdesk, ons vraagregistratiesysteem. Je stemt de verwachtingen over de dienstverlening met de klant af. Daarnaast redigeer je gebruikersinstructies en uitnodigingen voor gebruikersbijeenkomsten. Als Medewerker Servicedesk ken je, na je inwerkperiode, onze interne organisatie goed. Je hebt goed gevoel voor kwaliteit van de dienstverlening en het belang van de partners en daarom houd je de doorlooptijd van de meldingen goed in de gaten. In deze rol ben je verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

 • Het beheren van de digitale postbus van de Servicedek en het beantwoorden van de Servicedesk-telefoon.
 • Het registreren van meldingen in Topdesk, ons vraagregistratiesysteem. Heb je nog geen ervaring met Topdesk, dan leren we je graag hiermee werken;
 • Het afhandelen van eenvoudige vragen, het beoordelen van complexere vraagstukken en deze doorzetten naar de juiste behandelaar;
 • Het bewaken van doorlooptijden van de meldingen;
 • Het ondersteunen van de gebruikers van de IHW-producten en -diensten.

Naar wie zijn wij op zoek? 
Je werkt op dit moment bij een waterschap, Rijkswaterstaat of een provincie en wilt graag je horizon verbreden. Je vindt het leuk om mensen te helpen. Je leert snel en gaat altijd pro- actief en klantgericht te werk. Verder vragen we:

 • MBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring op het gebied van servicegericht en dienstverlenend werken;
 • Goede computervaardigheden en bekend met het werken met het MS Office pakket;
 • Goede communicatieve vaardigheden; je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je kunt goed luisteren en doorvragen en hebt verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent flexibel; je hebt vaste werktijden in deze functie maar je vindt het niet erg collega’s te vervangen bij ziekte of afwezigheid.

Wat bieden wij? 
Werken binnen het IHW is uitdagend; elke dag weer. We kennen een informele en enthousiaste werksfeer, waar een gedreven team dagelijks werkt aan een heldere, gezamenlijke opdracht in een complex veld.

 • Op basis van inleen vanuit jouw huidige overheidsorganisatie word je ingezet voor de periode van tenminste twee jaar met mogelijk een optie voor verlenging.
 • De functie is ingeschaald in een schaal 8, afhankelijk van de door jou meegebrachte ervaring.
 • Zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak faciliteren we jouw ontwikkeling.
 • Je werkt volgens een vast rooster, je werkdagen kunnen we in overleg met het team en jouw wensen samen bepalen.

Bij het IHW geloven we dat je je ontwikkelt door samen te werken en van elkaar te leren. Successen vieren we, want bij het IHW worden we blij van goed afgeronde projecten. Trouwens, onze waterbeheerders ook!

Ben je enthousiast? 
Reageer dan op deze vacature door je motivatie met een link naar je LinkedIn profiel (of je CV) te mailen naar vacatures@ihw.nl onder vermelding van IHW0158. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Stephany de Maaijer via 06 53 17 99 93 of voor de procedure met Rachel de Jong, capaciteitsmanager via 06 38 05 72 34. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.